Bedrijven beveiligen data onvoldoende

Print Email

AMSTERDAM – Europese bedrijven nemen onvoldoende maatregelen om het beheer en de bescherming van gevoelige bedrijfsdata te verbeteren. Een kwart van de bedrijven heeft geen idee of er de laatste drie jaar sprake is geweest van een datalek.

 

 

Dat blijkt uit onderzoek van Iron Mountain en PwC onder middelgrote ondernemingen van 250 tot 2500 medewerkers in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Gemiddeld scoren bedrijven op het gebied van aanpak van informatierisico’s 40,6 punten op een schaal van 100; de ideale situatie. Het gevolg is dat klanten de kans lopen dat hun gegevens op straat komen te liggen, terwijl het bedrijf risico loopt op reputatieschade.

 

 

Risico's

 

De helft van de ondervraagde leidinggevenden geeft aan dat het verlies van gevoelige informatie tot de top drie van bedrijfsrisico’s hoort. Maar 60 procent geeft aan niet te weten of hun medewerkers over de juiste middelen beschikken om de informatie te beschermen.

Er blijkt tevens veel onduidelijkheid over wie verantwoordelijk is voor het beheer en de bescherming van informatie. Ruim een derde ziet het als verantwoordelijkheid van de IT-afdeling, terwijl 13 procent het als een directieonderwerp beschouwt.

William Beer van PwC stelt dat bedrijven ernstig tekortschieten. “Goede informatiebeveiliging berust op drie pijlers: mensen, processen en technologie. Bedrijven die problemen constateren, investeren te veel in technologie, maar technologie is niet de heilige graal.”

 

 

bron: www.nu.nl

Company Information

logo-gh

Call:

+31 (0)70 737 0353

Fax:

+31 (0)70 737 0469

Email:


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Visit us:

Vuurtorenweg 35
2583 XL,  the Hague
The Netherlands

All about Grey Hippo

Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element